Somon DNA
Somon balığından elde edilen polinükleotid yapılar ve beraberinde hyaluronic asit karışımları dokuya enjekte edilerek;
- Dokuda yenilenmenin uyarılması
- Nem desteği sağlamak amacıyla kullanılır.
Polinükleotidler ve amino asitler hücrenin DNA başta olmak üzere pek çok yapı taşında görev almaktadır. Yaşlanma sürecinde hasarlar artarken, üretim ve yenilenme hızı da yavaşlamaktadır. Bu nedenle hücrelerin sağlığını devam ettirmek amacıyla ihtiyaç duyduğu yapısal maddelerin düzenli olarak temin etmek önemlidir. Somon DNA kaynaklı yapısal elemanlar hyaluronic asit içerisinde çözülerek kullanıma sunulmaktadır. Hyaluronic asitin de deride nem sağlaması, kollajen başta olmak üzere hücreler arası bağların üretimindeki rolü ve antioksidan özellikleri ile olumlu pek çok katkısı bulunmaktadır.
Somon DNA uygulamasının sık kullanıldığı durumlar
- Göz altı sorunlarında derinin yapısal bozulmalarını tamir etmek,
- Derinin genel yaşlanma etkilerini gidermeye yönelik destek sağlamak,
- Saçlı deri sorunlarında deri sağlığına destek olmak ve saçın üretimine katkı sağlamak.
Somon DNA uygulama detayları
Uygulama yapılacak bölgeye göre küçük iğneler ya da kanül aracılığı ile enjeksiyon şeklinde uygulanır. Genel olarak oldukça konforlu olup nadiren görülen geçici süreyle morluk ya da ödem görülebilir.
Tedavi ortalama 2-3 hafta aralıklarla 3-4 seans olarak planlanır. İdeal olanı 2-3 ayda tek seans uygulayarak dokuda sorun ortaya çıktıktan sonra tedavisi ile uğraşmak yerine bakım yaparak sağlığın sürdürülmesidir.